• Hier werken experts voor jou
  • Beste prijs garantie
  • Snellere levering
  • Groots assortiment

Doming

Wat is Doming?


Domen of doming. Een sticker wordt voorzien van een 2 componenten hars-laag (epoxy). De naam
dome komt van de ronding welke aan een dome doet denken. De epoxylaag is glashelder waardoor het beeld eronder niet alleen beschermd wordt, maar zelfs enigszins “vergroot”. Deze harslaag geeft het product een extra dimensie en daarnaast zorgt het ervoor dat de bedrukking krasvast en kleur echt blijft. De sticker is altijd in full colour geprint, dus is er geen sprake van PMS kleuren, maar wel van een heel kleurig logo met een fantastische uitstraling.

Ben je nieuwsgierig naar de artikelen die we kunnen domen? Bekijk dan al onze relatiegeschenken om te domen.

Wil je meer weten over doming? Bel ons via 035 6956000, wij staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden!


Relatiegeschenken om te domen


Relatiegeschenken domen

Doming is een erg mooie manier op je relatiegeschenken te voorzien van jou logo of tekst te voorzien. Deze techniek wordt vooral gebruikt bij het full-colour bedrukken van USB-sticks.

Wil je weten welke andere relatiegeschenken in aanmerking komen voor doming? Bekijk dat onze promotionele artikelen voor doming.

Doming

Doming is een bijzondere druk en afwerkingsmethode die wordt toegepast om driedimensionale (3D) effecten te creëren op diverse gedrukte materialen. Dit proces begint met het afdrukken van een ontwerp, afbeelding of tekst op een dragermateriaal, zoals stickers, labels of emblemen, met behulp van verschillende druktechnieken zoals zeefdruk, digitale druk of tampondruk.


Wat doming echt onderscheidt, is het gebruik van een heldere epoxyhars, vaak aangeduid als doming hars. Deze hars bestaat uit twee delen: de hars zelf en een verharder. Nadat het ontwerp is afgedrukt, wordt de vloeibare hars nauwkeurig en gelijkmatig aangebracht over het gedrukte ontwerp. 

Dankzij de zelf nivellerende eigenschappen vloeit de hars gelijkmatig uit, en na het aanbrengen wordt het uitgehard. Dit uithardingsproces kan plaatsvinden bij kamertemperatuur of door blootstelling aan UV licht.

Het resultaat is verbluffend de hars vormt een transparante, gewelfde laag bovenop het gedrukte ontwerp, wat een opvallend 3D-effect creëert. Dit geeft de gedrukte materialen een verhoogde, glanzende uitstraling en een tastbare diepte. Doming wordt vaak gebruikt voor promotionele producten, labels en insignes, waardoor ze zowel visueel aantrekkelijk als duurzaam zijn. Het is een techniek die de aandacht trekt en een blijvende indruk achterlaat.